Gyümölcsös-csokis "pizza"
sponsored links
Hát, itt vagyok. Úgy gondoltam, majd jövök újra a receptekkel, ha kicsit rendezõdnek itthon a viszonyok, de ma rá kellett döbbennem, hogy arra aztán várhatok. Egy félévessel sosem lesz itt káoszmentes nap ;-) Ezt a cseppet sem diétás reggelit régóta meg szerettem volna mutatni nektek, de elkevertem!! Már a fotót is majdnem kitöröltem bánatomban. Ééééééés nemrég elõkerült. Talán a hivatalos iratok közül. Azt hiszem :-)) Jöjjön tehát.
A tészta félkész, mert ez reggelire készült, és én nem gyúrok reggelire friss pizzatésztát. Sorry :-) A recept a Billa havi receptmagazinjában volt, kicsit átdolgoztam. A creme fraiche helyett.... Hmm. Krémsajtot vagy sovány, krémes túrót lehetne használni. A krémsajtos változat szerintem több cukrot igényel majd.
Hozzávalók 2 hatalmas adaghoz:
- 150 g creme fraiche
- kb. 2 ek. nyírfacukor
- 1 ek. keményítõ (pudingpor helyett használtam, mehet az is)
- 40-50 g csoki
- 1 tekercs pizzatészta
- 150 g fagyasztott málna (most lehet friss is!)
Elkészítés:
- A creme fraiche-t keverjük ki a nyírfacukorral és a keményítõvel.
- A csokit vágjuk darabokra.
- A pizzatésztát vágjuk félbe. Kenjük meg a krémmel, szórjuk meg a gyümölccsel és a csokival. A széleit hagyjuk szabadon. Ezeket hajtsuk be, majd a végeket sodorjuk össze.
- 180 fokon, légkeveréssel (anélkül 200 fok) 15-20 percet sütjük, amíg szépen meg nem barnul.
Jó étvágyat! :-)